Gigi D'Agostino információs oldal
Gigi D'Agostino információs oldal
Üdvözöllek !


>>Kezdőlap<<

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
News


  KATTINTS IDE!

 
Gigi D'Agostino
 
Fórumok
 
Életrajz

Életrajz

 

Gigi D’Agostino – polgári nevén Luigi Celestino  D’Agostino – 1967 december 17-én látta meg a napvilágot az itáliai Torino-ban. Édesanyja, Rosa, és édesapja, Nicola nagy szeretetben nevelték fel Őt és nővérét. Gigi a mindig határtalan szerettel emlegeti szüleit, akiknek -saját bevallása szerint- nagyon sokat köszönhet.

  Gigi 12 éves volt, amikor szüleitől megkapta élete első sztereómagnóját. Ő maga így emlékszik az eseményre:

1979…vagy…talán 1980…A családom megvette nekem az első sztereót otthonra…a legolcsóbbat…a technológiailag leghátsót…de tisztességes hangokat sugárzott magából. Otthon néha leültem az elé a pompa elé…és csak néztem…még akkor is, ha ki volt kapcsolva.

Délutánonként kitettem a hangfalaimat a teraszra, és próbáltam megosztani a zenehallgatás élményét az emberekkel, akik elsétáltak előttünk az utcán.” Így kezdődött Gigi zenei karrierje…

Gigi az általános iskola elvégzése után egy évet töltött egy technikusi szakközépiskolában, TV-rádiószerelő szakon (Gigi: „Vajon miért? ”), ahol rögtön az első évének a végén megbuktatták, majd kirúgták, mert csak azt tanulta, ami érdekelte…Ezek után rögtön kőműves-segédként kezdett dolgozni, de persze mellette ott maradt állandó hobbiként a zenélés, ami akkoriban még igen kezdetlegesnek volt mondható. Szívesen kísérletezgetett egyetlen sztereójával.

„.Az első kísérleteimet a keverésben a kazettalejátszó és a lemezjátszó összekapcsolásával csináltam...kezeimet a lemezre helyeztem...utána összekötöttem a kazettalejátszó tetejét és elhelyeztem fejben a tetőket, ily módon, érezve a kazetta és a lemezforgató jelét...leállítottam a kazettát egy pontnál, ahol elkezdődött a ritmus...és újra elindítottam, szinkronban a lemezen lévő tartalmi rész ritmusának indulásával...ezt mind hallva csak néhány pillanat a két rész ritmusra áll
akkor is, ha az egyik tetőben van és a másik kívülről...mert a keverés a diffúzorokon át hallva Fantasztikus volt...éppen hallottam, hogy kevésbé voltak ritmuson...átkapcsoltam a lemezforgatókról a kazettára…és csináltam egy egyszerű eltérést „többé-kevésbé” a ritmustól...mert nem volt gyorsaságszabályozó sem a lemezforgatón sem a kazettán...
nyilvánvalóan nem fog magától átkalauzolni a két rész gyorsasága… azután lehetetlen ritmusra állítani mikor vizsgáznod kell ebből a pillanatból, amelyeikben a két ritmus találkozik...”

  Gigi 16 éves volt, amikor a helyi diszkóba „beugrott” lemezlovasként. Ez már kisebb sikernek volt elkönyvelhető. Innentől kezdve sokat hívták különböző partikra, bulikba,de ezeket még hobbi szinten vállalta el. Első nagyobb sikere a Woodstock Club-hoz kötődik. Ám az igazi siker csak a 90-es évek elején érkezett, amikor Gigi a torino-i Ultimo Impero resindent DJ-je lett. Gigi 1993-tól ’98-ig dolgozott itt.

 Ebben az időszakban találkozott élete legnagyobb lehetőségével, Gianfranco Bortolotti személyében, aki a Media Records studio vezérigazgatója, és munkát adott Giginek a sikeres Sweetly c. single után. Bortolotti nagy tehetséget látott a fiatal srácban, és Gigi sem sokat teketóriázott, mielőtt belépett a „BXR Noise Maker” csapatába (ezt a nevet adta Bortolotti a mediterrán progresszívhez). Talán ezt lehet Gigi karrierjének igazi kezdeteként emlegetni. 1996-ban adta ki első sikeres albumát, a Gigi D’Agostino-t, ami 60.000 példányban fogyott el, ezzel bearanyozva az lemezt és az előadót. Ezután következő lemeze, a Gin Lemon EP már egészen más stílusú volt, Gigi zenéje hatalmas változásokon ment keresztül, mondhatni evolúción.  Egyre keresettebb DJ lett. Az európai áttörést az 1999-es L’Amour Toujours című duplaalbuma hozta meg számára. A Bla Bla Bla című kislemeze egy csapásra  hatalmas siker lett Európa-szerte. Sorra kapta az aranylemezeket és a felkéréseket, hogy játsszon, játsszon…

Túl 6 kiadott EP-n, 3 albumon, 2 compilation-ön, és kismillió single-n, végre beköszöntött a sikeres időszak, mely máig kitartott. 2001-ben kezdte el európai körútját, bejárta szinte az egész kontinenst, s 2002-ben hozzánk is elért. Ebben az évben már Olaszország legkeresettebb lemezlovasa volt, és rengeteg projecten dolgozott. Az év vége felé indult be élete első rádióműsora a Radio Italia Network-ön, Il Programmino címmel. A műsor révén az is megismerte Gigit, aki eddig még nem ismerte volna. A hatalmas sikerre tekintettel 2003-ban Gigi egy 2 CD-s compilation-nel örvendeztette meg a rajongóit, mely a műsor legsikeresebb dalaiból való gyönyörű csokor volt.

  Ezen a nyáron szerződött le Gigi először a rimini-i csodaországba, az Altromondo diszkóba, ahol egymást érték a live-setjei. Itt bontakozott ki kapcsolata a legnagyobb rajongóival, akik a Gigi’s Family tagjai, és ez a későbbiekben nagyon sokat számít. A nyár végén egy compilation-t készített azokból a számokból, amikre az emberek a legjobban tomboltak az Altromondo-ban.

Ugyanebben az évben Gigi egy EP-t is kiadott, Underconstruction címmel, amit már sejteni lehetett a Programmino adásaiban lejátszott inedito számokból.

A 2004-es év leginkább a Underconstruction-ökről szólt, a nyárra már 3 lett belőlük, ősszel pedig elkezdődött a Laboratorio-trilógia a Laboratorio 1 compilation kiadásával. Ebben az évben talált rá Angelo Pandolfira és Luca Noise-ra, akik fiatal tehetségek, és Gigi sok tehetséget látott bennük, közös projecteket készítettek (Luca Noise-sal a La Tana del Suono-t, Pandolfival a Dance’n’ Roll-t), és több közös számon dolgoztak (Gigi& Pandolfi: Gigi’s Goodnight, The Rain, Forever). A nyári Altromondo-uralom is az ő nevükhöz fűződött, azon kívül, hogy Gigi rengeteget játszott a diszkóban, időnként összeállt a trió Officina Emotiva néven (Ez NEM az az Officina Emotiva, amelyik projecttel Gigi az Officina Emotiva számokat adja ki !). Természetesen ez a nyár is egy Altromondo compilation-nel zárult. Ezt a Laboratorio 1 követte, majd a Benessere, mely egy egészen új arculatot  mutatott. Az év végén pedig Gigi a L’Amour Toujours folytatásaként a L’Amour Toujours II. című duplaalbummal örvendeztette meg  rajongóit, a régi szép idők emlékére, s még inkább a még szebb új idők fogadására. Gigi továbbfejlesztette az általa kidolgozott új stílust, a Lento Violento-t (lassú, erőszakos), mely műfajjal az Altromondo-ban találkozhattunk  La Tana del Suono által, s Gigi év végére újabb projecteket hozott létre a stílus tovább terjesztésére: a Dottor Dag-ot, és az Uomo Suono-t, emellett még számos más projectben aktív volt (Officina Emotiva, Onironauti, Il Grande Viaggio, stb.)

A 2005-ös év ezeknek a projecteknek a továbbélésével kezdődött, a Movimenti Incoerenti vinyl-trilógiában, majd a Laboratorio 2 compilation-nel, és 3-mal, ezennel ez a trilógia is bezárult. Az idei Rimini-i nyár sem maradt el.

 Az utóbbi évek nagy meglepetése volt, hogy Gigi újra rádióműsort kapott, ezúttal az M2O-n, és nem is egyet, hanem rögtön kettőt: vendégszerepet vállalt a Tribe-ban, melynek keretében Gigi 3 hetente játszik egy két órás live set-et, majd nem sokkal később, 2005. szeptemberèben indult világhódító útjára a Programmino utódja, az Il Cammino, ami kezdetben heti műsorkènt indult, de tekintettel a hatalmas sikerre az 5. hònap utàn (a vasàrnap kivètelèvel) mindennapossà vàlt ! A 2006-os èv eddig főleg a Cammino ève volt. Mindig ùjabb ès ùjabb dalokat hallhattunk, tehàt Gigi rengeteget dolgozott a studiòjàban. Gigi a Cammino kezdete òta 2 lemezt adott ki: 2005 decemberèben a Disco Tanz compilationt, ès 2006. màrciusàban a Some Experiments-t. (mindkèt CD duplalemezes) Gigi a Cammino keretèben rengeteget turnèzott: egyre több orszàgba hìvjàk jàtszani, (jùliusban meg volt hìvva egy magyarorszàgi fesztivàlra, amit vègül szervezèsi hibàk miatt törölni kellett) ...emellett a nyàron 2 diszkòban is rezidens volt: termèszetesen az Altromondoban, ès mindenki nagy meglepetèsère Lloret de Mar-on (Spanyolorszàgban) a Disco Tropics-ban. Mindezek mellett Gigi elfogadta az M2O meghìvàsàt az Out of Mind Summer live èlő ràdiòadàsaiba, amit egy rimini-i Aquafanbòl közvetìtettek. Tehàt, a Mester igen zsùfolt nyarat tudhatott maga mögött, ìgy hàt fellèlegezhetett, amikor augusztus vègèn lejàrt a szerzödèse a 2 rezidens diszkònàl, ès talàn egy kis pihenèsre is jut ideje. Mindenesetre nem lògatja a làbàt: tovàbbra is fàradhatatlanul gyàrtja a Cammino vàltozatos ès szìnes adàsait, az ùj dalokat, ès szèp szàmmal vannak Dj szettjei szerte Euròpàban. Fènyesen ragyog Gigi csillaga, ès remèljük, ez ìgy is marad !

 

 

 

Visszatérjünk? Digimonweb!!!! A digimonok rád várnak, ha akarod! Szerkesztõtárs kerestetik! Barmilyen téma érdekel!!!    *****    &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB W A T T P A D TÖRTÉNET &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB WATTPAD TÖRTÉNET &#9830;&#9830; CSAK EGY ÚJABB WATTPAD TÖRTÉNET &#9830;&#983    *****    Tehervonat: 3:20 Hobo    *****    Kérlek szavazz az egyesületünk pályázatára. Köszönjük. EKE tagjai. Védd a méhet edd a mézet!    *****    Vár a csillagjövõ asztrológia portál, sok asztrológiai és ezoterikus olvasmány, letöltések és megrendelések sokasága!!!!    *****    Én kicsi pónim: Varázslatos barátság | Az utolsó évad! | Én kicsi pónim: Varázslatos barátság | Az utolsó évad!    *****    Kérlek add szervezetünknek az adód 1%-át. Köszönjük. Egészségünkért & Környezetünkért Egyesület Pécs    *****    Születési horoszkóp, megrendelése esetén, ajándék elõrejelzés és ingyenes konzultáció. Keress meg, szeretettel várlak!!    *****    Közeledik a HÚSVÉT, ajándékozd meg barátaid, szeretteid, születési horoszkóppal,biotérképpel,párkapcsolati elemzéssel!!!    *****    *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉK +18 *** LECKÉ    *****    Március 30-ig várunk bármilyen tavasszal, húsvéttal kapcsolatos SAJÁT fotót vagy SAJÁT szerkesztett képet. Mire vársz?:)    *****    LETTERSTOME -> ÚJ OLDAL - LEVELEK MAGAMNAK - ÚJ OLDAL <- LETTERSTOME    *****    Képszerkesztõ verseny. 1.helyezés 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit. Gyere és NYERJ! :)    *****    Néha a legrosszabb befejezések egyáltalán nem is befejezések. - Silhouette FRPG    *****    STAR STABLE - Kattints ha érdekel vagy te is játszol! { Játékkal kapcsolatos Extra tartalmak várhatóak a héten! }    *****    Március 11-15 között minden nap újabb játék vár rád! Vegyél részt minden nap vagy ahogy az idõd engedi és NYERJ! :)    *****    Elvihetõ kinézetek, PNG képek, fejlécek, háttérképek, patternek, textúrák és segédletek. creative-forest.gportal.hu    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Tavaszi képszerkesztõ verseny - A fõnyeremény 60 kredit, 2.helyezés 30 kredit, 3.helyezés 20 kredit - Jelentkezz te is!    *****    Érdekel az Euróvíziós Dalfesztivál? Ha igen, gyere és nézz be hozzám. Ismerd meg a fellépõket és a múltat sem feledjük.